Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ & ΠΑΤΕΡΑ & ΔΑΣΚΑΛΟ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΕΛΛΗΣΚάποιοι είπαν πως έφυγες νωρίς, ξαφνικά και ανα­πάντεχα. Κάποιοι θα σε θυμούνται για τη δωρική σου προσωπικότητα, το λιτό κι απέριττο χαρακτήρα σου- μα συνάμα και για τον πλούσιο ψυχικό σου κόσμο. Κανείς δεν ξέρει αν χόρτασες τη ζωή ή αν απλά νικήθηκες από το θάνατο.
Μα ξαφνικά, όλοι όσοι σε ζήσαμε, θα πρέπει ν' αλ­λάξουμε τη ζωή μας και να συνεχίσουμε χωρίς το ση­μαντικότερο ΣΤΗΡΙΓΜΑ μας, εσένα.
Για τους μαθητές σου, εκείνους που για χρόνια προ­ίκισες με τη γνώση και την ψυχή σου, θα είσαι, όπως φά­νηκε με τον αποχαιρετισμό τους την ημέρα που «έφυ­γες», πάντα ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς. Ο δά­σκαλος, ο φίλος, ο συζητητής, εκείνος που μπορούσε με ίσους όρους, να συνυπάρξει με τον πιο απλό μέχρι τον πιο μορφωμένο στην ίδια κουβέντα, στα παράλληλα μο­νοπάτια της ζωής.
Αγάπησες αυτόν τον τόπο, τη Μυτιλήνη, που σε γέν­νησε και μας έκανες όλους υπερήφανους, υπηρετώντας με γνήσιο και καθαρό τρόπο την εκπαίδευση και τη ζωή. Γι'αυτό είσαι για τα εγγόνια σου, Κωνσταντίνο και Μι­χάλη, ένα μοναδικό παράδειγμα προς μίμηση και μια τε­ράστια, σκληρή απώλεια για τη σύζυγο σου Μαρία, το γαμπρό σου Σπύρο και βέβαια, για μένα, την κόρη σου.
Όμως θα παραμείνεις για όλους οδηγός, ένας γνήσιος δάσκαλος, ένας άνθρωπος με ποιότητα που έζησες διακριτικά, μα όχι αθόρυβα.
Ευχαριστούμε θερμά εσάς που συμμετείχατε στη δύ­σκολη αυτή στιγμή για την οικογένεια μας, την οικογέ­νεια του Μιχάλη Καμπουρέλλη. Με την παρουσία σας, την ημέρα που χρειάστηκε ξαφνικά και απροσδόκητα να τον αποχαιρετήσουμε, απλά μας θυμίσατε ξανά την αγάπη σας προς το πρόσωπο του δασκάλου, του αν­θρώπου, της προσωπικότητας του.
Θα μας λείψεις.
Καλό σου ταξίδι πατέρα και δάσκαλε μας
Η μονάκριβη σου κόρη Ολγα ΚαμπουρέλληΉσουν αϊτός περήφανος»

πάντα ψηλά πετούσες

και μ' αγάπη στην καρδιά,

τον κόσμο όλο θωρούσες.


Μα τα' ανοιχτά σου τα φτερά,
λαβώθηκαν μια μέρα
κι έφυγες και πέρασες,
στ' ουρανού τη σφαίρα.

Το 'χει η μοίρα του αϊτού,
για να πετά στα ύφη,
να μη γνωρίζει βάσανα
και γεύεται τη θλίψη.

Εκεί ψηλά που βρίσκεσαι,
όλοι μας θα βρεθούμε
κι άλλος αργά ή γρήγορα
πάλι θ' ανταμωθούμε...

Δε σου ταιριάζουν δάκρυα
ούτε και μοιρολόγια,
θα μένει μες στη σκέψη μας,
η μνήμη σου αιώνια.


Προσεύχομαι στην Παναγιά
ν' αναπαυθεί η ψυχή σου
βάλσαμο την παρηγοριά
να 'χουν οι δικοί σου.


Αφιερωμένο στη μνήμη σον.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΝΙΚΕΛΛΗ
18/8/2012 
  

ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΧΝΙΑΤΙΚΟΣ  ΛΟΓΟΣ 


........................................................................................................................................................................


Καμπουρέλλης Μιχαήλ, 


( ο κ. Καμπουρέλλης ήλθε στο σχολείο το Σχολ. Έτος 1979 - 1980, διευθυντής και συνταξιοδοτήθηκε από δω το Σχολ. Έτος 1991 – 1992), 
Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΕΛΛΗΣ  
ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ΗΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟ 1987 
ΣΤΟ ΛΙΣΒΟΡΙ


................................................................


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου