Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

(1936-2012)
Ο Μιχάλης Καμπουρέλης γεννήθηκε στην Αγιάσο το 1936. Πατέρας του ήταν ο Προκόπης Καμπουρέλης και μητέρα του η Καλλιρρόη, που ήταν ένα από τα δέκα παιδιά του Παναγιώτη και της Σταυρού­λας Βαρουτέλη. Ο Μιχάλης είχε δύο αδελφές και έναν αδελφό, τον Παναγιώτη που πέθανε σε ηλικία τεσσάρων ετών το 1942.
Τα πρώτα του γράμμα­τα τα έμαθε στο Δημοτικό Σχολείο Αγιάσου και είχε δάσκαλο το Χριστόφα Χατζηπαναγιώτη, που ποτέ δεν ξέχασε. Όταν τελείωσε το Γυμνάσιο, στην Αγιάσο, μπήκε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και το 1958 πήρε το πτυχίο του δασκάλου. Μετά τις σπουδές στρατεύτηκε και υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις ως καταδρομέας. Αφού τελείωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, επανήλ­θε στην Αγιάσο και το 1962 παντρεύτηκε στον Πολιχνίτο τη Μαρία Στατέλη. Απέκτησαν μια θυγατέρα, την Όλγα, η οποία ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα της. Είναι παντρεμένη και έχει δύο αγόρια, τον Κωνσταντίνο και το Μιχάλη. Ο Μιχάλης, εκτός από δάσκαλος, αγάπησε και την αγροτική εργασία, την οποία υπηρέτησε με πάθος μέχρι το τέλος της ζωής του.
Ως δάσκαλος υπηρέτησε σε σχολεία της Λέσβου, Παρακοίλων, Μανταμάδου, Σταυρού, Βρίσας και Λισβορίου (από όπου κι συνταξιοδοτήθηκε ως διευθυντής). Ο Μιχάλης έφυγε από κοντά μας στις 17 Αυγούστου το 2012.O θάνατός του ήταν τόσο ξαφνικός, που μας συγκλόνισε όλους. Το πρωί έκανε μάθημα στα εγγονάκια του και το βράδυ πέθανε από πνευμονικό οίδημα.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και ο Θεός ας αναπαύει την ψυχή του.
Θα μας μείνεις αξέχαστος, αγαπητέ Μιχάλη, γιατί ήσουν γλεντζές και έδινες πάντοτε κέφι στην παρέα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΟΥΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου